realisaties

Verplichte nascholing voor het rijbewijs C

Voor het project ‘Verplichte nascholing voor rijbewijs C’ is er een overeenkomst gemaakt, uitsluitend voor de leden van Bewora met de firma ERS-Academy bvba. Reeds meer dan 130 chauffeurs hebben verschillende cursussen gevolgd zoals rij-en rusttijden, preventie van ongevallen, ladingszekering, rationeel rijgedrag,…
Voor de cursus ‘ladingszekering’ werd ons, door de firma Groover International, een gloednieuwe trailer ter beschikking gesteld waar enkele voorbeelden uit de praktijk gedemonstreerd werden. Hierbij vindt u enkel foto’s.

Actie samenaankoop zonnepanelen was een succes.

Het is de eerste keer in Vlaanderen dat bedrijven op deze manier de handen in elkaar sloegen om constructief en concreet iets te ondernemen voor een groene economie. Uiteindelijk hebben meer dan 20 bedrijven besloten om samen meer dan 10.000 panelen aan te kopen. Door deze groepsaankoop konden zij een minderuitgave genereren van 620.000 euro. Het project heeft 3.800.000 euro gekost en vertegenwoordigt 11.664 m² zonnepanelen. Dit zijn 45 tennisvelden of genoeg om 400 gezinnen in hun jaarlijks elektriciteitsverbruik te voorzien.
Bedrijven die interesse hebben kunnen alsnog genieten van een gezamenlijk uitgevoerde studie en betere aankoopprijzen.

Actie samenaankoop strooizout

Er werd in totaal 30 ton aangekocht. In bulk of verpakt per 25 kg kon men bestellen.
Deze actie wordt ook in 2011 verder gezet.

De ‘boomplantactie’ is een succes geworden.

Bewora heeft mee de droom van voorzitter Marc Van Grootel verwezenlijkt en plant 1,5 ha bos aan in Halle-Zoersel. De zon was heerlijk mee en niet minder dan 160 kinderen hebben, samen met de burgemeester en de afgevaardigden van het OCMW van Ranst, en samen met onze eigenste delegatie van Bewora de eerste boompjes geplant.
Weeral heeft Bewora zich mooi geprofileerd en zal een welverdiend plaatsje krijgen in de lokale en regionale kranten. Ook Ketnet is dit evenement komen filmen.
We mogen dus terecht fier terugblikken op hetgeen ooit was: ‘I have a dream’!!

Aan de Open Bedrijven Dag oktober 2010 werkten 3 Bewora-leden mee:

AAR Sound & Light Productions, Caluwé Demandé Artisan Chocolatier en de verfwinkel Colora.

Bewora organiseert eerste kennismakingsbeurs ‘WWWW’ inde regio!

Deze beurs had als doel de onderlinge samenwerking van de bedrijven te bevorderen. Meermaals werd vastgesteld dat firma’s bepaalde goederen elders ver buiten onze provincie of zelfs in het buitenland aankochten, daar waar hun ‘buurman’ precies hetzelfde product kon aanbieden, vaak zelfs nog goedkoper en bijgevolg nog eens een flinke besparing op de transportkosten er bovenop.
De beurs, die een grote variëteit aan producten en diensten aanbood, kende alvast voor haar eerste editie een groot succes en mag zeker op een vervolg rekenen.